Hjemme hos Kaya

Hjemme hos Kaya: juli 2011

Hjemme hos Kaya

Kaya er en pige på 4 år. Hun er glad, sjov, smuk og dygtig. Og så har hun Downs syndrom. Vi er Kayas forældre - og her på bloggen vil vi følge Kayas udvikling og dele gode og svære oplevelser.

onsdag den 13. juli 2011

Endelig en avis der spørger en person med Downs


Rigtig fin artikel fra Information, der kommenterer på den årlige rundtur i pressen når "årets tal" frigives. Igen i år er antallet af børn født med Downs i Danmark utroligt lavt - 21 guldklumper i Danmark i 2010.

Det er forfriskende at se et medie gå til sagens kerne og bringe et interview med de mennesker der bedst kan udtale sig - nemlig mennesker der selv har downs. Marie der udtaler sig i artiklen, viser bedre end nogenanden, at downs syndrom ikke er det forfærdetlige handicap, det nogengange fremstilles som.

Etiketter: , , , ,

tirsdag den 5. juli 2011

Kaya og iPad


IMG_9458, originally uploaded by Hr. espensen.
Kaya elsker jo at se TV. Især film med Rasmus Klump, Prop & Bertha og Peter Pedal hitter. Derfor er fars iPad også i høj kurs - især når vi rejser.

En sidegevinst ved Kayas glæde ved at se film er, at hun har lært at bruge iPad'en. Hun navigerer sikkert rundt imellem de forskellige afsnit af hendes yndlingsserier. Ind imellem kigger hun også lige lidt billeder eller spiller nogle simple spil.

Mest populære er App'en "Talking Tom" og "SoundTouch". Jeg er slet ikke i tvivl om, at Kaya lærer utroligt meget af at lege med iPad'en.

Etiketter: , ,