Hjemme hos Kaya

Hjemme hos Kaya: januar 2013

Hjemme hos Kaya

Kaya er en pige på 4 år. Hun er glad, sjov, smuk og dygtig. Og så har hun Downs syndrom. Vi er Kayas forældre - og her på bloggen vil vi følge Kayas udvikling og dele gode og svære oplevelser.

torsdag den 24. januar 2013

Tjener forsvarer dreng med downs

Milo Castillo
I Houston, US er en tjener fra restauranten Laurenzo's blevet lokal helt. Hvorfor? Fordi han nægtede at servere for nogle af restaurantens gæster!

En af restaurantens gæster, Kim Castillo hyggede sig ved bordet med hendes 5-årige søn Milo, som har downs syndrom. Milo øvede sig, som mange andre 5-årige downs-børn, i at tale og fortalte begejstret sin mor om hans fødselsdag ugen forinden.

Selskabet ved det tilstødende bord stoppede tjeneren Michael Garcia og bad om at blive flyttet til et andet bord. En af mændene ved bordet skal tilsyneladende have brugt ordene: "Børn med specielle behov, bør tage et andet sted hen og være specielle!"

Til det svarede tjeneren: "Sir. Jeg er ikke i stand til at servere for dem". Historien om den standhaftige og principfaste tjener er blevet en lokal og international nyhedshistorie og Michael Garcia oplever nu, at mennesker møder op på restauranten for at trykke hans hånd.


onsdag den 2. januar 2013

En helt almindelig skovtur

Dagen før nytårsaften tog vi en tur i skoven. Det har vi været så mange gange før - men denne gang var ganske særlig. Vi havde nemlig ikke klapvognen med til Kaya. Hun kunne godt gå selv. I en hel time. Det gik langsomt, og vi tog en pause eller to undervejs - men hun klarede turen så flot. Kayas hypermobile led har ellers gjort hende hurtigt træt. Tidligere satte hun sig bare ned på jorden og nægtede at gå videre. Men nu har hun efterhånden styrket musklerne så meget, at vi kunne lade klapvognen blive derhjemme. Det var bare SÅ fedt - at gå sammen i skoven som en helt almindelig familie. Uden hjælpemidler og særlige hensyn. Jubiii.